vrijdag 14 juni 2019

GOED NIEUWS ! Als je dit leest, dan ben je mogelijk gek. En vraag je je toch af waar mensen allemaal niet in willen geloven.


grappige foto: kan je de hond herkennen



KLETS VAN JUNI 2019
Het liefste zou ik nog 1 keer Margreet van de Griend ontmoeten om te vragen of zij, bewust of onbewust, Pieter Winsemius en mij onder andere "bezield" heeft, dat geloof ik namelijk. Zo geloof
ik ook dat Jessica toegang heeft tot mijn tegengestelde en mogelijk "echte" kant, whatever that is,
en tot die van Barbara, waar dat omgekeerd veel minder of op haar akkoord het geval is.

Wat mij in onderstaande tekst opvalt is het zalvende ergerlijke dominee "wijze vader" toontje :

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Evangelie_volgens_Johannes

Bewerken

De voorstelling van zaken waarbij de Joden en Judas in het bijzonder de schuld kregen van de executie van Jezus, werd officieel met het Concilie van Nicea in 325. Tijdens dit concilie werd onder regie van Eusebius van Caesarea de inname en verwoesting van Jeruzalem door keizer Vespasianus' zoon Titus in het jaar 70 met terugwerkende kracht geïnterpreteerd als Gods wraak voor de kruisdood van Jezus, voltrokken door de keizer van Rome. Deze zienswijze paste in de bedoelingen van Constantijn de Grote om van het christendom de nieuwe staatsgodsdienst te maken.

En dat de eerste 300 jaar van deze jaartelling er censuur bestond, de gnostische anarchistische kerk mocht niet. Mensen die zelf nadachten, dat mocht niet, net zoals nu bij de politie, het openbare ministerie en het leger. Ruim 80% van de mensen kunnen niet zelfstandig en onafhankelijk denken:


https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Evangelie_van_Judas


Ik ook niet, twijfel of veel mensen dat kunnen, zelfstandig en onafhankelijk denken. 

Trivia

Einstein had een IQ van 170+
Einstein hield niet van sokken en had buitenshuis alleen schoenen of sandalen aan zijn blote voeten. Binnen liep hij vaak blootsvoets. Quote: "When I was young I found out that the big toe always ends up making a hole in a sock. So I stopped wearing socks."
Einsteins vioolspel was zeer middelmatig.
Einstein was zeer snel verliefd en kon daar naar eigen zeggen weinig tegen doen. Naar verluidt zou hij een paar dagen na zijn huwelijk met Elsa Einstein al verliefd zijn geworden op zijn nieuwe secretaresse.
Einstein hield absoluut niet van sciencefiction.
Einstein was ook bekend als Esperantist. Hij zei: "voor de internationale communicatie is het internationaal wederzijds begrip met behulp van de internationale taal niet alleen noodzakelijk, maar een vanzelfsprekende zaak. Esperanto is de beste oplossing van het idee van een internationale taal."
Einstein had maar één kleur pak, zodat hij 's morgens geen keuze hoefde te maken welk pak hij zou moeten dragen.
Einstein was bijna zijn hele leven atheïst. Een rabbijn vroeg hem eens naar zijn godsdienstige overtuiging. Hij antwoordde: ik voel me het meest verwant met de god van Spinoza maar heb niets met de 'persoonlijke God' van joden en christenen.
Einstein was een vegetariër.

Citaten

"Er zijn maar twee oneindige dingen, het heelal en de menselijke domheid; maar van het heelal is het niet zeker."
"Met logica kom je van A naar B, met verbeelding kom je overal"
"Ik denk nooit aan de toekomst, die komt snel genoeg"
"Ik wil Gods gedachten kennen, al het andere zijn details"
"Het moeilijkste om in de wereld te begrijpen, is de inkomstenbelasting"
"Het geheim van creativiteit is het verbergen van je bronnen"
"Vrede kan niet met geweld worden bereikt, alleen met het begrijpen van elkaar"
"De zoektocht naar de waarheid is waardevoller dan het in het bezit zijn ervan"
"Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terechtkomen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek."
"Als de mens geen eind aan de oorlog maakt, maakt de oorlog uiteindelijk een eind aan de mens"
"Bidden verandert de wereld niet maar bidden verandert de mens en de mens verandert de wereld."
"Fantasie is belangrijker dan weten, want het weten is begrensd."
"Voor zover wij nu weten."
"Ruimte en tijd zijn niet omstandigheden waarin wij leven, maar manieren waarop wij denken."
"Je kunt een probleem niet oplossen vanuit hetzelfde soort denken dat tot het probleem heeft geleid"
"Ik ben niet superslim, maar ik ben gewoon extreem nieuwsgierig"
"De mens die zich omringt met feiten, niet toestaat dat hij verrast wordt, geen flits van intuïtie kent, geen veronderstellingen maakt, geen risico neemt, leeft in een afgesloten cel"
"Het opstellen van een nieuwe theorie is niet hetzelfde als het slopen van een oude schuur om op die plaats een wolkenkrabber te bouwen. Het lijkt meer op het beklimmen van een berg, waarbij we nieuwe en weidse gezichten aanschouwen en waarbij we onverwachte verbindingen ontdekken tussen ons uitgangspunt en zijn rijke omgeving"
"Ik geloof dat de religie van de toekomst een kosmische religie zal zijn. De religie die het meest strookt met de wetenschappelijke behoefte is het Boeddhisme"
"Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid"
"Fantasie is belangrijker dan kennis"
"Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in het laatste"
"Wetenschap zonder religie is kreupel, religie zonder wetenschap is blind"
"Een vooroordeel is moeilijker te splitsen dan een atoom"
"De ontketende atoomkracht heeft alles veranderd, behalve onze manier van denken"


Sinds 20 november 2017 zie ik de media, kranten, journaal en internet (nos.nl en nu.nl) ook anders, zo vaak zie ik vooroordelen, de hiërarchische kerk, conformisme, narcisme, domheid en angst.

Goed nieuws !

"Dames en heren, goedenavond, het nos journaal van 8 uur. 

Vandaag zijn weer alle vliegtuigen veilig geland. Ook is er geen massa-ontslag aangekondigd. De meeste mensen werken plezierig samen in ons land. Het midden- en kleinbedrijf draait goed. De meerderheid van de kinderen geniet goed onderwijs. Velen worden probleemloos 70 in dit welvarende land. Ook met de natuur en de fauna gaat het niet heel slecht. En dan nu Erwin Krol voor het weerbericht: 

Het wordt een zeer aangename temperatuur en misschien valt er tegen de avond nog een regenbui voor de gewassen van de boer."

De meeste mensen zullen zeggen dat het ze goed gaat. Als je ze vraagt naar de toestand van het land, de wereld en de toekomst, dan zijn ze vaak negatief en pessimistisch. Dat komt door de tv, de krant en andere media. Goed nieuws is geen nieuws. Echt nieuws is slecht nieuws en daardoor krijgen mensen een verwrongen beeld van de werkelijkheid; ze worden voornamelijk geconfronteerd met slecht nieuws.

Oorlog, misdaad, ziekte en armoede, dat zie je de hele dag op TV en je kunt alleen maar concluderen dat het overal ellende is. Op de meeste plaatsen in de wereld is het geen oorlog maar vrede; zijn de mensen niet ziek, maar is de meerderheid gezond. Zelfs de "derde" wereld ligt niet te creperen, maar 80% kan een menswaardig bestaan opbouwen. Ook uit Nederland alleen maar slecht nieuws: men wordt beroofd, men raakt zijn baan kwijt, men lijdt aan enge ziektes, de kinderen worden misbruikt. Wat een geluk dat het jou of je familie niet is overkomen, vandaag.



Overigens is experimenteel vast gesteld dat geleerden, wetenschappers, uitvinders, schrijvers,
musici, componisten, net zoals andere mensen ook ruim 97% van de tijd irrationeel denken,
niet logisch, maar chaotisch, bevooroordeeld, bang, laf, bekrompen, onnodig conservatief,
van de hak op de tak, psychisch niet helemaal goed of lekker.


grappige foto: hond ruimt troep op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten